حضانت فرزندان دختر و پسر بعد از طلاق
زمانی که مرد و زنی با هم ازدواج می کنند ممکن است فرزندانی را به دنیا بیاورند اما اگر بعد از بچه دار شدن تصمیم به جدایی بگیرند حضانت فرزند آن ها با پدر است یا مادر؟ در این مقاله از وکیل شیراز قصد داریم درباره ی حضانت فرزند بعد از طلاق صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.
حضانت فرزندان بعد از طلاق والدین
خانواده یکی از اصلی ترین ارکان اساسی جامعه است. گاهی ممکن است به دلایل مختلفی والدین تصمیم به جدایی از همدیگر بگیرند. طلاق می تواند تاثیر مهمی بر آینده ی فرزندان داشته باشد، بنابراین حضانت فرزند بعد از طلاق یکی از مهم ترین مسائلی است که قانون های محکمی برای آن در نظر گرفته شده است. به طور کلی می توان گفت حضانت به معنای سرپرستی است. سرپرستی فرزندان هم یک حق و هم یک وظیفه به گردن والدین است که هیچ کدام حق ندارند در این زمینه کوتاهی کنند. حضانت فرزندان بعد از طلاق بسته به سن فرزند و شرایط والدین، به یکی از آن ها تعلق می گیرد که در ادامه بیشتر به توضیح این مسئله می پردازیم.
حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است؟
طبق قانون های وضع شده در کشور ما، حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی با مادرشان است و پس از هفت سالگی حضانت فرزند با پدر است. چنانچه بعد از هفت سالگی مادر بتواند در دادگاه ثابت کند که به دلیل خاصی ( مانند اعتیاد، بیماری های اعصاب و…) پدر صلاحیت سرپرستی از فرزندان را ندارد، دادگاه پس از بررسی و تحقیق درباره ی این موضوع تصمیم اصلی را در مورد حضانت فرزند می گیرد. همچنین اگر مادر شرایطی داشته باشد که دادگاه تشخیص دهد مادر صلاحیت حضانت فرزند را ندارد بنابراین حق حضانت فرزند از او گرفته می شود. به عنوان مثال اگر مادر اعتیاد داشته باشد یا دچار بیماری های روانی باشد و یا اینکه مجددا ازدواج کرده باشد، دیگر حق حضانت فرزند با او نیست.
حضانت فرزندان بالای هجده سال با کیست؟
در مطالب بالا گفته شد که حضانت فرزندان تا هفت سالگی با مادر است و از هفت سالگی تا سن بلوغ به عهده ی پدر است. پس از هجده سالگی به دلیل اینکه فرزند کاملا به بلوغ فکری رسیده است، خود باید تصمیم بگیرد که با پدر زندگی کند یا با مادر. دادگاه نیز کاملا به نظر او احترام می گذارد، بنابراین فرزند بالای هجده سال کاملا از دایره حضانت خارج می شود.
حضانت فرزند دختر بعد از طلاق با کیست؟
همان که در مطالب بالا گفته شد حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی با مادر است. اگر کودک میان زوج طلاق گرفته دختر باشد، حضانت او تا سن هفت سالگی به مادر سپرده می شود. از سن هفت سالگی تا رسیدن کودک به سن بلوغ (یعنی سن نه سالگی) حضانت فرزند با پدر است. زمانی که کودک دختر به سن نه سالگی رسید حضانت او بر اساس انتخاب دختر و صلاح دید دادگاه مشخص می شود. البته حضانت فرزند دختر بعد از نه سالگی به هر کسی داده شود خرج او با پدر است.
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق با کیست؟
به طور کلی می توان گفت دوران نوزادی تا سن هفت سالگی یکی از دوران مهم زندگی کودک است چرا که شخصیت روانی او در این دوران شکل می گیرد. بنابراین فرزند پسر در این دوره نیاز زیادی به مادر دارد. حضانت فرزند پسر از دوران نوزادی تا هفت سالگی به عهده ی مادر است. وقتی فرزند پسر به سن هفت سالگی رسید، از سن هفت سالگی تا سن بلوغ (پانزده سالگی) حضانت فرزند پسر به پدر داده می شود.