آرتریت روماتوئید یکی از بیماری هایی است که با تخریب غضروف و در نهایت درد و سفتی همراه است. در چنین مواردی متخصص ارتوپدی بسته به شرایط و بیماری توصیه هایی را برای بیمار خود در نظر می گیرد. در این مقا از دکتر مهرداد منصوری به همه چیز را در مورد آرتریت لگن و نحوه تشخیص آن به شما خواهیم گفت. 

آرتریت مفصل ران چیست؟

درد لگن به تحلیل رفتن غضروف لگن اشاره دارد. هر دو ران مفصلی توپی و کاسه ای هستند که توپ روی استخوان ران (سر استخوان ران) قرار دارد. توپ استابولوم را از غضروف جدا می کند. غضروف به عنوان یک پوشش لغزنده بین توپ و سوکت عمل می کند و به توپ اجازه می دهد در حین حرکت پا به آرامی و نرم بچرخد. لابروم، غضروف قوی که لبه بالایی مدار را می پوشاند، ثبات را فراهم می کند.

نازک شدن غضروف باعث کاهش فضای بین استخوان ها می شود. در موارد پیشرفته، استخوان به استخوان ساییده می شود و هر حرکتی می تواند باعث درد و سفتی شود. هنگامی که اصطکاک بین استخوان‌ها وجود دارد، می‌تواند منجر به خارهای استخوانی شود - رشد استخوانی در لبه‌های استخوان که شکل آن را تغییر می‌دهد.

مراحل نفریت

مرحله 1: ساییدگی و پارگی جزئی در مفاصل ران، اغلب با درد کم یا بدون درد.

مرحله 2: غضروف شروع به تجزیه می کند و اشعه ایکس اغلب رشد خارهای استخوانی را نشان می دهد. علائم شامل درد لگن، ناراحتی و سفتی است. به این مرحله آرتروز خفیف مفصل ران نیز گفته می شود.

مرحله 3: غضروف شروع به شکستن می کند و فضای بین ران ها باریک می شود. فعالیت های عادی مانند راه رفتن، زانو زدن یا چمباتمه زدن باعث درد و تورم می شود. به این مرحله استئوآرتریت متوسط ​​لگن نیز گفته می شود.

مرحله 4 (شدیدترین مرحله): غضروف تقریباً به طور کامل از بین رفته و باعث التهاب مزمن می شود. درد و سفتی تقریباً همیشه احساس می شود.

سرطان لگن

به لطف پیشرفت علم و فناوری، روش های تشخیصی زیادی وجود دارد، اما با وجود این، هیچ راهی برای جایگزینی معاینه فیزیکی و آگاهی از تاریخچه بیمار وجود ندارد. بنابراین اولین قدم در تشخیص بیماری های استخوانی معاینه فیزیکی، شرح حال و سپس تکنیک های تصویربرداری است.

مراحل تشخیصی آرتروز مفصل ران


• در ابتدا، پزشک در مورد سابقه پزشکی شما سوال خواهد کرد. او می خواهد دقیقا بداند کدام قسمت از بدن شما درد می کند. درد از چه زمانی شروع شد و چقدر طول کشید؟ آنها همچنین از شما می پرسند که چه زمانی درد شروع شده است، معمولاً از بیمار سؤالاتی مانند:

آیا خود درد است یا به دلیل مشکل دیگری است؟ ناحیه آسیب دیده مفصل ران یا پای شما کجاست؟ آیا انجام برخی حرکات باعث افزایش درد و ناراحتی در ساق پا می شود؟ بنابراین در صورت وجود مشکلاتی مانند درد یا ناتوانی در انجام برخی فعالیت ها، بهتر است به متخصص ارتوپد اطلاع داده شود تا با تشخیص مناسب درمان انجام شود.

• مرحله دوم تشخیص معاینه فیزیکی پس از گرفتن شرح حال کامل از بیمار است. معاینه فیزیکی برای بررسی نقاط درد یا بدشکلی‌های خاص اطراف لگن، قدرت عضلانی و دامنه حرکت مفصل ران انجام می‌شود.

• در نهایت از تصاویر اشعه ایکس برای تشخیص دقیق تری برای تشخیص نهایی استفاده می شود. اگر آرتروز مفصل ران ایجاد شده باشد، تصویر اشعه ایکس به وضوح تغییرات آرتروز را نشان می دهد. علاوه بر این، در برخی موارد، تصویربرداری رادیولوژیک کلید یافتن علت ضایعه در مفصل ران است. مثل جراحات دوران کودکی یا شکستگی های قدیمی

درمان آرتریت لگن

درمان بیماری با توجه به شرایط بیمار و مراقبت های متخصص ارتوپدی تعیین می شود. درمان آرتریت هیپ ممکن است شامل تمرینات و تمرینات کششی یا تکنیک های تهاجمی مانند جراحی تعویض مفصل ران باشد. این نوع درمان ها برای تسکین درد و بهبود دامنه حرکتی انجام می شود.

از آنجایی که آرتریت یک بیماری مخرب در نظر گرفته می شود، شدت علائم با گذشت زمان افزایش می یابد. در این مقاله به روش های جامع درمان آرتریت مفصل ران می پردازیم.

مصرف دارو برای کنترل و تسکین درد

تسکین و کنترل درد اولین خط درمان برای آرتریت لگن است. اگر شدت علائم کم باشد، مصرف مسکن هایی مانند زلوفن، استامینوفن و ناپروکسن باعث تسکین درد می شود. اثر این نوع داروها مشابه داروهای ضد التهابی است.

در صورت شدیدتر بودن علائم، داروهای مسکن و ضد روماتیسمی توسط پزشک تجویز می شود.

تزریق

تزریق هایی که به تسکین درد کمک می کنند عبارتند از:

- اسید هیالورونیک، که محیطی لغزنده برای مفاصل ایجاد می کند تا سفتی را کاهش دهد.

- تزریق استروئید، کورتیکواستروئید می تواند به کاهش تورم و التهاب مفصل ران کمک کند. اما این تزریق ها می توانند استخوان های اطراف را نازک کنند، بنابراین به عنوان یک تسکین موقت درد در نظر گرفته می شوند.

شناخته شده است که انواع مختلفی از تزریق برای درمان آرتروز وجود دارد، مانند تزریق Coronet یا تزریق ژل. اما سوالی که بسیاری از افراد درگیر آن هستند این است که آیا می توان از این تزریق ها برای درمان آرتروز مفصل ران استفاده کرد؟

فیزیوتراپی و تمرینات کششی

فیزیوتراپی یکی از مداخلات پزشکی است که به بهبود انعطاف پذیری و دامنه حرکتی مفاصل کمک می کند. از جمله ورزش های توصیه شده برای افراد مبتلا به آرتریت مفصل ران، یوگا و شنا است. تمرینات کششی صحیح باید زیر نظر پزشک انجام شود تا از آسیب های بعدی جلوگیری شود.

تمرینات کششی

دامنه حرکتی و تمرینات کششی روزانه می تواند به تسکین درد و سفتی مفاصل کمک کند. به یاد داشته باشید که باید این حرکات را به آرامی انجام دهید و در نقطه ای که احساس درد می کنید ورزش را متوقف کنید. برخی از این تمرینات عبارتند از:

- به جلو خم شوید

برای انجام این حرکت باید پاهای شما به اندازه عرض شانه باز شود. به آرامی بدن خود را خم کنید و آن را پایین بیاورید تا جایی که کشش را در ران ها و پشت خود احساس کنید.

- زانوهای خود را به سمت داخل بدن خود بکشید.

برای انجام این حرکت به پشت دراز بکشید و زانوی خم شده را به سمت سینه خود بکشید.

- پای خود را بالا بیاورید

در این حرکت ایستاده، زانو را خم کرده و به سمت بالا بکشید. برای تعادل بیشتر، می توانید با دست دیگر خود به دیوار بچسبید.

• سرویس و نگهداری های مرتب

سبک زندگی یکی از عواملی است که به آرتریت لگن کمک می کند. افراد چاق و دارای اضافه وزن با کاهش وزن، فشار وارده بر مفاصل آسیب دیده را کاهش خواهند داد. تغییرات سبک زندگی می تواند به کاهش علائم کمک کند.

برخی از اقدامات موثر برای درمان آرتریت لگن عبارتند از:

استراحت کنید و از فعالیت هایی که به مفصل ران فشار وارد می کند خودداری کنید.

- تغییر در رژیم غذایی مصرف امگا 3 به تسکین علائم ناشی از آرتریت کمک می کند.

- استفاده از کمپرس گرم یا سرد

- ورزش و تربیت بدنی