Free photo landmark downtown japan dusk architecture به همین دلیل است که این بازار را امروزه به بازار حاجی قنبر می شناسند. با شرکت در یکی از تورهای یزد می توانید این زیبایی ها را از نزدیک تماشا کنید. یکی از برنامه های مذهبی پرطرفدار که در مجموعه ی امیر چخماق یزد برگزار می شود مراسم نخل گردانی در ماه محرم است که هرساله با شکوه برگزار می شود. نخل بزرگی که در مجموعه امیر چخماق یزد قرار دارد، از دوران صفویه باقی مانده و در ماه محرم و در مراسم عزاداری از آن استفاده می شود. اگر به یزد سفر کردید حتما از امیر چخماق یزد، این مکان تاریخی زیبا دیدن کنید. مگر میشود به شهر یزد سفر کرد و به میدان امیر چخماق سر نزد. آیا می دانید کدام مکان های گردشگری نزدیک به میدان امیر چخماق یزد قرار گرفته است؟ مکان های گردشگری زیادی در نزدیکی مجموعه امیر چخماق یزد قرار دارد که بعد از اجاره ویلا استخردار در یزد می توانید از هر کدام این مکان ها دیدن کنید. بازدید از این مکان در هر ساعت از شبانه روز برای گردشگران امکان پذیر است. را نیز دربرمیگیرد. این مجموعه با قرارگیری در بافت سنتی و تاریخی یزد، فاصله کمی تا دیگر جاذبههای مهم و پرطرفدار این شهر همچون مسجدجامع یزد، خانه لاریها و زندان اسکندر دارد و ازاینرو، همواره یکی از مقاصد اصلی گردشگران و بازدیدکنندگان در بازدید از شهر بادگیرها به شمار میرود.

این مسجد تا دوره محمدشاه قاجار، کمی دورتر از بافت شهری بود؛ اما به مرور زمان وارد بافت شهری شد. آن میدانگاه از همان زمان به میدان امیرچخماق مشهور شد و کمی بعدتر، بنای مسجد را نیز، مسجد امیرچخماق خواندند. كتیبه موجود در غرفه شاهنشین این تكیه، تاریخ ۱۲۵۸ هـ.ق (۱۲۲۱ هـ.ش) را نشان میدهد و قدمت بنای آن را بیش از ۱۵۰ سال میداند. بر اساس آثار کشفشده در این قلعه، قدمت آن را به هزاره سوم قبل از میلاد مسیح و تمدن عیلامیها نسبت میدهند. قدمت برخی آثار در این میدان به دوران تیموریان برمی گردد. این مسجد زیبا كه در جنوب میدان واقع شده، به شماره ۲۴۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. مجموعه امیرچخماق و دیگر الحاقات آن با شماره ۲۴۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. تكیه امیرچخماق یزد، در تاریخ ۱۱ دیماه سال ۱۳۳۰ هـ.ش با شماره ۳۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بناهایی که در این مکان ساخته شده است جزو بهترین آثار تاریخی ایران به حساب می آید. پوشش سقف این بنا از طاق و تویزه ساخته شده و بادگیر آن در ضلع جنوب غربی و مشرف بر کوچه است. رو به تكیه كه بایستیم، دومین صفه در سمت چپ آبانبار تكیه قرار گرفته كه تیزی گنبد آن در زیرزمین است، ۴۸ پله دارد و ۲ بادگیر از چهار بادگیر آن بهجامانده است. وجود یک بادگیر در شبستان تابستانی باعث خنک شدن فضای داخلی مسجد می شود و در شبستان زمستانی نیز سنگ های مرمری قرار دارد که از طریق انعکاس نور خورشید، فضای شبستان را گرم و روشن می کند. انعکاس ستون های بیست گانه تالارهای چهل ستون در حوض عمارت منظره بدیعی را به دیدگان نشانده و بیست ستون دیگر را ایجاد کرده و مفهوم چهل ستون را القا می کنند از سوی دیگر عده ای واژه چهل را در نام این عمارت نشانه کثرت ستون ها محسوب کرده و معتقدند که وجه تسمیه عمارت مزبور به علت تعدد و بسیاری ستون های آن است.

جالب است بدانید تا قبل از حكومت پهلوی، مردم به دلیل تكیه و حسینیه بودن این مکان، مردگان خود را اینجا دفن میکردند كه به دستور رضاشاه این كار متوقف شده و میدان توسعه یافته است. این مسجد زیبا به دستور میرچخماق در دوران تیموری ساخته شده و به نام مسجد دهوک معروف است. ۱۵ سال قبل از اینکه امیر چخماق به حکومت برسد، دستور ساخت مسجد دهوک و دو آب انبار در نزدیکی مسجد را صادر کرد و امروزه همان مجموعه را به نام امیر چخماق یزد می خوانند. به طور کلی لازم است بدانید که از ساخت مناره های این تکیه حدوداً 80 سال می گذرد، اما از هم معماری آن به گونه ای است که می تواند معرف نوع مخصوصی از معماری شهر تاریخی یزد باشد. این میدان در عصر صفوی هم به همین نام مشهور بود. این بنا با داشتن گنبدی خمیده و ترکدار، توسط طاقهای مقرنسی و کاشیهای سبز معرق پوشیده شده و دارای کتیبهای به خط کوفی و سنگی با متن وقفنامههای مسجد به خط نسخ میباشد. در کریاس (ساختمان جلوی درب ورودی) آن که رو به میدان باز می شود، سنگی به چشم می خورد که بر آن متن وقفنامهای به خط نسخ کنده کاری شده است. در اوایل قرن سیزدهم هجری، میدان جلوی مسجد و سردر بازار تبدیل به حسینیه شد؛ البته به احتمال زیاد، کاربری حسینیه نداشته است چرا که در آن زمان هنوز استفاده از حسینیه ها به شکل امروزی رواج نداشت و ساخت چنین فضاهایی از زمان صفویه به بعد در ایران رواج یافت.

این باور وجود دارد که در قرن سیزدهم این میدان را حسینه کردند و بر سردر بازار، این تکیه را ساختند. تکیه امیر چخماق دارای دو منار است که در یک سمت حسینیه واقع شدند و هنگام سوگواری و نخل برداری، حاکم در غرفه شاهنشین و بانوان در دیگر غرفهها تکیه میزدند و به تماشای مراسم میپرداختند. میدانیم که تكیه، بنایی پر از غرفه با حداقل ۲ مناره است كه یکطرف حسینیه میساختند و رسم بر این بوده تا مردم، آیین سوگواری را در محوطه تكیه برگزار كنند و شاهان و بانوان هم در غرفهها، به تماشای آیین سوگواری و نخل برداری بنشینند. تماشای شهر از بالای مجموعه بهویژه به هنگام غروب، بسیار دیدنی است. محراب ایوان اصلی از کاشی معرق و با طاق نمای مقرنس کاری است و در وسطش سنگ مرمر بسیار خوش تراشی به اندازه 15/1 در 38/2 متر نصب شده است. دو شاه نشین دو طرف گنبدخانه، دارای نرده های پوشیده از کاشی مشبک بوده و درشاه نشین ضلع شرقی دو سنگ محرابی زیبا متعلق به قرن نهم نصب است. می توان گفت در قرن پنجم و ششم هجری ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﺗﺤﻮل در ﻣﻌﻤﺎري دورة اﺳﻼﻣﻲ اﻳﺮان در اﻳﻦ ﻣﺮﺣﻠﺔ ﺗﺎرﻳﺨﻲ رخ داد. جنگ مورد نظر مابین شاه اسماعیل اول و حاکم عثمانی رخ داده است. این سازه دارای نمای خارجی با شاهنشینهای قوسی شکل است که از نظر معماری یک اثر هنری به حساب میآید. مسجد دهوک از نظر زیبایی، وسعت و ظرافت کاشی کاری ها بعد از مسجد جامع قرار گرفته است. گنبد هایی که بر فراز دو مقبره مشتاق و کوثر علیشاه واقع شده اند کاشی کاری بوده و در قرن اخیر ساخته شده اند، و چون در ساختمان آن توجه کافی نکردهاند متاسفانه قسمت هایی از کاشیها ریخته و بقیه نیز رو به تخریب است. قسمت زیرین تماماً از سنگ و ساروج ساخته شده و دهانههای عبور آب به کمک تختههای قطوری کنترل میشود به طوری که با بستن این دهانهها سطح آب در قسمت غربی بالا میآمده و دریاچه کوچکی را به وجود میآورده است.

رستوران شب نشین یکی از خلاقانهترین طراحیهای فضا را در بین رستوران های اصفهان به خود اختصاص داده است. «احتمال برخورد دستگاه حفار تونل متروی اصفهان با پی سی و سه پل». اگر به خرید کردن علاقه دارید میتوانید با 15 دقیقه رانندگی یا 22 دقیقه پیادهروی به بازار اصفهان بروید. مهم ترینِ این بناها مسجدی با نام مسجد جامع نو در محلی به نام ده یا کوی دهوک سفلی بود. مسجد امیرچخماق که به نام مسجد جامع نو و یا مسجد دهوک نیز شناخته می شود، قدیمی ترین بنای میدان امیرچخماق است و از حیث زیبایی، وسعت، اهمیت و اعتبار در میان مساجد شهر یزد، بعد از مسجد جامع و در رده دوم قرار دارد. اگر می خواهید کل شهر اصفهان زیر پایتان باشد یا به عبارتی بر بام اصفهان بایستید، کوه صفه با طبیعت بی نظیر و پر از درخت خود منتظر شماست. مدیر منطقه ٩ شهرداری اصفهان گفت: شهرداری این منطقه در سال جاری اقدام به احیاء و ترمیم هفت حلقه چاه آبی در خیابان آتشگاه کرده است. این باغ تماشایی در حاشیه زاینده رود واقع شده است و دسترسی آسانی هم دارد. یزدی ها به این میدان میرچخماق هم می گویند، مجموعه امیر چخماق یکی از میدان های اصلی شهر به حساب می آید و از آن برای برگزاری برنامه های مذهبی و گردهمایی ها استفاده می شود. حجت السلام «مجتبی صداقت» رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد در این باره اعلام کرد: در این ویژه برنامه نوروزی بیش از ۲۰۰ هنرمند یزدی مشارکت میکنند. در همان سال و زمانیکه مدیران وقت از این جهانی شدن، سرخوش و بدنشان هنوز گرم بود اعلام کردند در یک طرح پنج ساله تا سال ۱۴۰۰ برنامههای متنوعی برای توسعه استان در حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تدارک دیدهاند. ایران چوگان را در میراث جهانی در یونسکو به نام خود ثبت کردهاست.

کاخ چهلستون بهدلیل زیباییهایی که دارد در فهرست آثار ملی و فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. «آثار فلزی»، مجموعه آثار فلزی این موزه مشتمل بر زیورآلات طلا و نقره، کمربند، قلاب شنل، سینی، انواع جعبهٔ صلیب، عودسوز، ظرف روغن مقدس و غیره است. در منوی این کافه انواع صبحانه، انواع قهوه، اسموتی، میلک شیک، نوشیدنیهای سرد (لیدیز دریم، فیکا، سرندیپیتی، گارفیلد)، پنکیک، رول دارچین و کروسان به چشم میخورد. آبزیان آکواریوم اصفهان حدود ۶۵۰۰ موجود زنده میباشد که بالغ بر ۳۰۰ تا ۳۵۰ گونه از ماهی های پنج قاره جهان را در خود جای داده است که حدود ۱۰۰ قطعه از این آبزیان جزء خطرناکترین ، نادرترین و عجیبترین گونه از ماهیان است. چگونه بهترین هتل سنتی اصفهان را پیدا کنیم؟ به گفته مرحوم پیرنیا که از اهالی اطراف، تاریخ شفاهی معماری ایران را گردآوری میکرد، گلهای رز باغ دولتآباد آنقدر زیاد بود که گلابگیری آنها 2 ماه طول میکشید. این میدان که جاذبههای متعددی از بازار تا تکیه و مسجد را در خود جای داده است، گزینهای عالی برای گردشگری محسوب میشود؛ بهخصوص در طول شب که چشمانداز بسیار زیبایی را پیش روی شما قرار میدهد. اگرچه مجموعه امیرچخماق یزد دارای دیدنیهای متعدد و بسیار زیبایی در دل خود میباشد؛ اما در نزدیکی این جاذبه گردشگری و اطراف آن، میتوان اماکن تماشایی دیگری را نیز یافت که به معرفی هرچه بیشتر تاریخ و فرهنگ یزد میپردازد. دربی چوبی و ضمخت به همراه شیشههای رنگی که بسیاری را جذب خود میکند.

در این شیوه که کاملتر از شیوه اول است، کل باغ را با دو مسیر اصلی به چهار قسمت تقسیم مینمودند و در محل تقاطع یک حوض بزرگ تعبیه میشد. محل قرارگیری این قسمت بر روی دو ستون میباشد که سرتاسر آن با استفاده از آیینه کاری وسیع و پرکاری تزیین شده که در کنار آینه های قدی و خشتی از آیینه های ریز و خوش نقش به صورت معرق در آن استفاده شده است. در وسط مقرنس کاری آن یک گل مربع از کاشی معرق است که چهار بار (الله محمد علی) به خط کوفی نقش شده و در قسمت بالای ستون های دو طرف سنگ (سبحان حی الذی لایموت) کتیبه شده است. سردر قیصریه یکی از مهمترین بناهای دوره حکومت صفویان است، که در قسمت ورودی اصلی با آن مواجه خواهید شد. ورودی کوچه دارای یک هشتی با پوشش آجری است و کتیبه ای از کاشی معرق در پاکار سقف آن، خودنمایی می کند. سردر شرقی مسجد دارای کتیبه ای از کاشی معرق به خط ثلث محمد الحکیم است. دو طرف راهروی شمالی که از کریاس به صحن مسجد وارد می شود، شبکه های ظریف از کاشی های معرق در پنجره ها نصب شده اند. مرمت کاشی های زیبای این بنا به عهده استاد هنرمند، محمد علی فلاحتی بوده است که در هیچ جایی نمی توان نامی از این هنرمند برجسته مشاهده کرد. بیشتر این نقوش، مانند ستاره پنجپر مفاهیم نامهای حضرت محمد (ص)، حضرت علی (ع) و پنج تن آل عبا، امام حسین (ع) را در بر دارند و یا مانند شمسههای دوازده پر به مفاهیم دوازده امام، امام دوازدهم اشاره میکنند و یا همچون شمسههای ۷۲ پر یادآور وقایعی چون حادثه کربلا و عاشورا، شهدای ۷۲ تن، و شهادت حضرت علی(ع) هستند. مسجد، 7 ورودی دارد و ما، از در ورودی اصلی آنکه از چوب گردو و با ارتفاع ۴.۵ متر ساخته شده، پا به درون هشتی یا كریاس بنا میگذاریم و شاید اغراق نباشد كه بگوییم پا را به درون موزه کتیبهها میگذاریم؛ زیرا کتیبههای سنگی و كاشی مختلفی كه بر روی آنها وقفنامه و فرامین حكومتی نقش بسته، همه بهصورت یكجا در اینجا نصب شدهاند.

در بین غذاهای ایرانی، دیزیهای سنگی و چلو کباب، طرفداران همیشگی خود را دارند، اما کشک بادمجان، کوفته تبریزی و حتی چلو ماهی هم انتخابهای متنوع دیگری هستند که میتوانید طعم آنها را امتحان کنید. علاوه بر این بسیاری از جاذبه های گردشگری اصفهان که هر کدام نمادی از هم بستگی و زندگی اجتماعی و شهری است، در برمیگیرد. اصفهان به معنای واقعی کلمه برای ما ایرانی ها نصف جهان محسوب می شود. ما داستانهای جایجای این مکان را برایتان تعریف میکنیم. بر بالای این برج درست در زیر طبقه سومیک ۱ ساعت بسیار بزرگ را مشاهده میکنید. در داخل میدان که می ایستید می توانید گنبد بسیار زیبای ستی فاطمه، همسر امیر چخماق را مشاهده کنید. سمتِ شرق میدان، یک تكیه دوطبقه آجری قرار دارد که به همراه منارههای بلندش، روزگاری محل تجمع و نشستن شاهان و بانوان بوده تا مراسم سوگواری و نخل برداری محوطه تكیه را نظارهگر باشند. این باغ، محل برگزاری تشریفات حکومتی و برگزاری مراسم ورزشی بوده و «بهشت آئین» نامیده میشود. مردم در این مکان جمع میشدند و در مسیر ورود شاه عباس و همراهانش گل میریختند؛ به این مراسم گلریزان میگفتند. باتوجه به اهمیت مجموعه و رونق یافتن فعالیتهای تجاری و مذهبی در آن، طی سالهای بعد تغییرات متعددی روی آن صورت گرفته که ازجمله آنها میتوان به احداث چهارسوق کاروانسرا در دوران «شاه عباس صفوی» اشاره کرد. معرفی دوره : این دوره در طی سه روز با اهداف زیل برگزار میگردد.

اگر علاقه دارید داستان این جاذبه را بدانید، با آوایار همراه شوید تا ما داستان این میدان را برایتان تعریف کنیم. به همت همسر وی «ستی فاطمه» احداث گشته و تقریباً مجموعه کاملی را شکل داده است. در این دوران که «امیرچخماق شامی» اداره امور یزد را برعهده داشته، اقدامات بسیار زیادی را جهت رونق آبادانی شهر انجام داده که یکی از آنها احداث مجموعه امیرچخماق جهت فراهم نمودن چند مکان مذهبی، تجاری و فرهنگی در کنار یکدیگر بوده است. باید گفت بقعه ستی فاطمه خاتون که گنبد زیبای آن در سراسر ایران منحصربهفرد میباشد، سالها به دلیل احداث مغازههایی در مقابل آن قابل رؤیت نبوده؛ اما اخیراً با خریداری ساختمانها توسط شهرداری یزد و تخریب آنها، این سازه باشکوه نیز به مجموعه امیرچخماق پیوسته و زینتبخش میدان شده است. اين مجموعه نيز با انواع گياهان پيازی شكل گرفته، همچنين سعی شده با استفاده از تعداد قابل توجهی از گونههايی كه با شرايط آب و هوايی اصفهان سازگاری دارند، منظره زيبايی به نمايش گذاشته شود. بین سالهای ۱۳۶۶ تا ۱۳۶۹ مطالعات جامع حمل ونقل و ترافیک اصفهان با مدیریت سازمان حمل ونقل و ترافیک و توسط دانشگاه صنعتی اصفهان انجام و در پی آن بین سالهای ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۳ مطالعات پیش امکانپذیری حمل و نقل انبوه توسط شرکت فرانسوی سوفرتو و در سال ۱۳۷۴ مطالعات امکانپذیری آن توسط شرکت استرالیایی PPK انجام شد و شبکه حمل ونقل انبوه منطقه اصفهان مشخص گردید. دور خارجی گنبد و بر کمربند آن عبارت «السلطان ضل الله» به کوفی بنایی تکرار شده، در دو طرف بال های صفه (ایوان) دو گل مربع کتیبه دار به خط کوفی قرار دارد که در راست چهار بار «ولی الله التوفیق» و در دست چپ چهار بار عبارتی عربی کتیبه شده که خواندن آن تا به حال میسر نشده است.

اگر شما این مقاله را تحسین می کنید، مایلید اطلاعات بیشتری در مورد اجاره خودرو برای سفر بدست آورید به سایت ما مراجعه کنید.