همه چیز درباره سیستم عامل لینوکس
سیستم های عامل میتوانند در کامپیوتر و دیگر سیستم های رایانهای این امکان را فراهم کنند تا کاربر فعالیت های مد نظر خود را بدون درگیر شدن مستقیم با سخت افزار انجام دهد. در قلب هر سیستم عامل هسته یا کرنل قرار دارد که وظیفه مراقبت از فعالیت های اساسی را بر عهده دارد. برای اجرای فعالیت های مختلف در رایانه و کامپیوتر نیاز به سیستم های عامل میباشد. حتی برای انجام فعالیت های مانند خواندن این مقاله هم به این سیستم های نیاز خواهد بود. با وجود این که سیستم های عامل رایج که در اکثر رایانه های وجود دارد windows و غیره میباشد اما همان طور که اشاره شد در این مقاله قصد داریم به معرفی سیستم عامل لینوکس و برتری های آن در مقایسه با دیگر موارد بپردازیم.
مبدا سیستم عامل لینوکس
اولین بار ایده این کار در ذهن فردی جوان و با استعداد به نام لینوس توروالد شکل گرفت. وی که دانشجو کامپیوتر بود پس از کار بر روی سیستم عامل Unix پیبرد که چنین سیستم عاملی نیاز به انجام تغییراتی دارد. از این رو در سال ۱۹۹۱ وی هسته لینوکس را ایجاد کرد. البته در نسخه های اولیه اجرای این سیستم در رایانه نیاز به برنامه های دیگری مانند ویرایشگر اسناد، file manager و غیره داشت اما در مقابل برنامه نویسان میتوانستند از این هسته برای طراحی سیستم عامل خود استفاده کنند. با وجود همه این موارد در آغاز کار این سیستم با استقبال چندانی همراه نشد. اما در نسخه های بعدی این ایرادات بر طرف شد به گونه ای که امروزه یکی از محبوب ترین سیستم های عامل به شمار میرود.
مزایای استفاده از سیستم عامل لینوکس
شاید از مهم ترین مزیت این سیستم عامل میتوان به رایگان بودن استفاده از آن برای کاربران اشاره کرد. در حالی که برای استفاده از سیستم های عامل دیگر باید هزینه های چند صد دلاری بپردازید.
علاوه بر این همان طور که اشاره شد هر برنامه نویسی در این سیستم عامل قادر میباشد که تغییرات خود را اعمال کند و به نوعی منبع آن باز میباشد. به همین دلیل هم امروزه سیستم عامل لینوکس برنامه های مختلفی را ارائه میدهد و مهم تر از آن این که همه این برنامه ها به صورت رایگان ارائه میشود!
سیستم عامل لینوکس به طور کامل امن میباشد و از این رو نیازی به آنتی ویروس نخواهید داشت. به همین دلیل امروزه برای محیط های سرور بیشتر از این سیستم عامل استفاده میشود.
به گفته اکثر کارشناسان و متخصصان این حوزه، کار با سیستم عامل لینوکس بسیار راحت تر از کار با دیگر سیستم های عامل رایج میباشد. البته برخی کاربران بی تجربه ممکن است در آغاز، کار با این سیستم عامل را بسیار دشوار تلقی کنند. بنابراین توصیه میشود برای مدتی با این سیستم عامل کار کنید و سپس نسبت به سخت و یا آسان بودن کار با سیستم عامل لینوکس تصمیم گیری کنید.
مقایسه سیستم عامل لینوکس و unix
باید بدانید که unix پایه سیستم های عامل است که لینوکس را ایجاد کرده اند. از unix عمدتا در شرکت ها و دانشگاه ها برای حافظه های اصلی استفاده میشود اما لینوکس برای استفاده کاربران و محیط های سرور میباشد. همان طور که اشاره شد استفاده از لینوکس رایگان میباشد در حالی که برای هسته یونیکس نیاز به صرف هزینه خواهید داشت.
با وجود این تفاوت ها ممکن است تصور کنید که تفاوت های زیادی بین این دو سیستم عامل وجود دارد اما در پاسخ باید گفت که دستور اجرا شده در هر دو سیستم شباهت زیادی به یکدیگر دارد و نحوه کار با آن ها بسیار به هم شبیه میباشد.
منبع: میهن پست